Kinesisk akupunktur, kinesiologi i Stockholm på Södermalm

Örtmedicin

Kinesisk akupunktur och kinesiologi är behandlingar som genom att stimulera muskler och nervtrådar åtgärdar obalans i kroppen. Behandlingarna utförs på människor som lider av bland annat stress, huvudvärk, mag- och tarmproblem, muskelspänningar och mycket mer.

Du som patient kan söka för allmänna medicinska problem.

Med min utbildning som Leg.Kiropraktor samt Universitetsutbildning i Kinesisk Medicin från Kina har jag en bred kompetens och ser många patienter med problem och smärttillstånd från muskler och leder till alla typer av internmedicinska besvär.

Behandlingsmetoder är Örtmedicin/Kiropraktik/Akupunktur.

Kinesisk akupunktur i Stockholm

Akupunktur är en gammal kinesisk metod för att behandla en mängd olika sjukdomstillstånd. Metoden genomförs genom att tunna nålar förs in i kroppen på så kallade akupunkturpunkter. Varje akupunkturpunkt har en specifik funktion kopplad till olika organ i kroppen.

Genom att stimulera punkterna med nålar frigör man blockeringar som finns i energibanorna i kroppen. Blockeringarna resulterar i obalans i kroppen som ger ett sjukdomstillstånd. Genom att få bort blockeringarna kan kroppen läka och hitta tillbaka till balansen.

Kinesisk akupunktur är en effektiv behandlingsmetod som inte ger skadliga biverkningar eftersom den använder kroppens egna sätt att läka för att uppnå balans igen.

Sagt om våra behandlingar

Jag har gått till Lars i många år och han är fantastiskt duktig och det har alltid varit till stor hjälp, vare sig det rör sig om att ha influensa till ont någonstans på kroppen.
Anna B.
Professionell behandling och trevligt bemötande med personlig touch. Får alltid bästa möjliga hjälp av Lars. Rekommenderar detta ställe till alla.
Caroline K.
Lars är otroligt kunnig och förklarar enkelt och pedagogiskt exakt vad han gör hela tiden. Utomordentlig akupunktur och behandling varje gång.
Niklas D

Vanliga besvär som akupunktur och örtmedicin kan hjälpa mot

Klimakteriebesvär

En naturlig process som tyvärr hos 60-70% av alla kvinnor kan ge besvär som kraftiga svettningar, värmevallning ,humörsvängningar,torra slemhinnor,och viktökning. Besvären beror på en minskad östrogenproduktion. Ett första tecken att vara observant på är en rubbad menscykel i 40 års åldern eller tidigare.

För att minska besvären erbjuds hormonterapi inom den vanliga vården. Behandlingen är inte helt okontroversiell då det finns en ökad riskfaktor för en rad olika allvarliga biverkningar som hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Akupunkturbehandling tillsammans med örter är en skonsamt alternativ som ofta har god och snabb effekt. Räkna med att känna symtomlindring efter en veckas behandling om du väljer denna kombination.Rekommenderas att under en till två månader ge behandling och ffa om menscykel varit oregelbunden under längre tid.

Akupunktur Stockholm

Prostatabesvär

Problemet består i en svullnad av prostatan som trycker runt urinröret och ger upphov till frekvent små kissande dag och nattetid ofta med akut trängningskänlsa.Den sökande skall alltid ha kontrollerat att det inte föreligger någon malignitet bakom besvären , om inte detta är utrett remitteras alltid patienten från vår mottagning vidare för undersökning.

Vid godartade besvär lämpar sig akupunktur bra som alternativbehandling och kan ge en god effekt. Behandling kan reducera svullnad tryck runt urinrör och även minska risken vid återkommande prostatit.Följden av behandlingen brukar leda till att både sexliv och energi förbättras.

Hjärt & Kärlsjukdom

Denna grupp representerar den största dödsorsaken i Sverige. Inom den klassiska medicinen har man arbetat sedan tusentals år med dessa besvär.

Akupunktur påverkar både nervsystem och blodcirkulation som är bakgrundsfaktorer i många av dessa sjukdomar.Ett högt blodtryck kan ha flera orsaker och måste ibland behandlas med flera läkemedel för att ge effekt. Om akupunkturbehandling påbörjas i ett tidigt stadie är sannolikheten att man behöver hjälp att påbörja denna typ medicinering mindre.

Även om man står på västerländsk medicinering kan man ge akupunkturbehandling parallelt och hjälpa kroppen från biverkningar och förbättra allmäntillstånd.

Kinesiologi Södermalm

Mag & Tarmproblem

Spännvid på magbesvär är väldigt stor och komplex. Akupunktur och örter kan hjälpa effektivt vid besvär som laktos och glutenintollerans men även mer komplicerade tillstånd som ulceröscolit och Mb Chrons sjukdom.

Med en puls diagnos från klassisk medicin och som lärs ut från ICEAM som är en utbildning utanför det Kinesiska Universitet systemet kan vi ställa diagnos och ge lindring för mer komplicerade tillstånd.Med örter och akupunktur sker som regel en omgående förbättring.

Tillsammans med kunskap i kostreglering kan vi hjälpa dig att må bättre redan efter några behandlingar.

Asthma/Allergi

Dessa besvär kan vara med från födelse eller förvärvats som vuxen.Akupunktur kan minska slemöverproduktion som är ett vanligt kroniskt problem från lungorna genom att stärka grund konstitutionen.För att få en god hållbar effekt krävs ofta vissa anpassningar av livsstil och kost vilket du kan få hjälp hos oss.

Akuta problem som i samband med en luftvägsinfektion eller allergireaktion går att lindra snabbt. Vid mer kroniska besvär med allergi eller asthma är det bra att få förebyggande hjälp även då man inte har så mycket symtom vid några tillfällen på året.

Akupunktur Stockholm Södermalm
Kinesiologi Stockholm Södermalm

Infertilitet

Klassisk medicin har mycket att erbjuda när det gäller fertlitetsbehandling både för kvinna som man. Behandlingen blir skräddarsydd efter ditt specifika behov genom en unik pulsdiagnos.

Trasslig menscykel ,låg äggreserv, trånga äggledare, befrämja blodets cirkulation och ge näring och bygga upp slemhinnor hos kvinnor, öka produktion och aktivitet hos mannens spermier,allt detta kan akupunktur och örter hjälpa till med.

Vanligtvis sker behandling ett par tillfällen i månaden. Akupunktur och kiropraktikbehandling samt pulsdiagnos ingår allt i samma kostnad.

Huvudvärk och migrän

Vid akuta besvär kraftig ihållande huvudvärk efter olycka eller okänd anledning bör man söka akut vård. En mycket vanligare bakrund till huvudvärk är stress och arbetsmiljö eller psykisk ohälsa .Dessa orsaker resulterar ofta i spänningar i nacke och skuldror samt käkleder. Dessa besvär kan ofta leda till domningar i armar och händer. Men även synrubbningar, tinnitus, illamående och yrsel kan utlösas av huvudvärk och migrän. Om inget pekar mot någon allvarlig orsak finns det mycket man kan göra för att lindra migrän och huvudvärk.

Hos oss har du en unik möjlighet att få snabb och effektiv behandling genom både kiropraktik och kinesisk medicin i samma behandling. Vi har lång erfarenhet och mycket goda behandlings resultat.

Man som fått akupunktur i Stockholm

Stress

Ett vanligt symtom som kan vara ett första tecken på långvarig utmattning eller depresssion. När kroppens energidepå töms långsamt blir man mer stresskänslig och irriterad. Vardagens tidigare små problem blir allt svårare att hantera och man överreagerar ofta mot sin omgivning.

På vår mottagning arbetar vi på bred front med både KBT och samtalsterapi av erfarna Leg. Psykologer och den Klassiska kinesiska medicinen. Energi ökar och en ökad känsla av balans och välbefinnande sker omgående när du påbörjar behandling med akupunktur och örter.

Örterna ger en mycket snabb effekt vilket är viktigt för att vända en långvarig trend av för mycket anspänning under lång tid som har dränerat kroppen på energi.

Kinesiologi i Stockholm

Kinesiologi är inte samma sak som akupunktur, däremot kan kinesiologi använda sig av akupunktur som en metod. Kinesiologi handlar om att testa spänningarna i musklerna på en person. Genom så kallad manuell muskeltestning hittar en kinesiolog spänningar, obalanser och blockeringar i kroppen, som sedan kan åtgärdas med hjälp av bland annat akupunktur. Behandlingen som följer efter en muskeltestning kan också innebära:

 • massage på triggerpunkter
 • koordinationsövningar
 • stretching
 • specialkost
 • vitamin- och mineraltillskott
 • akupressur
 • andningsövningar för att lära sig att slappna av

 

Behandlingen anpassas efter problemet och vad vi lär oss om din kropp genom att testa muskelspänningarna. 

Gamla lärdomar och ny vetenskap

På STHLM Kiropraktik & Örtmedicin vet att gamla lärdomar och ny vetenskap kan göra underverk på kroppen. Vi samarbetar brett med andra vårdenheter och vill alltid att våra kunder ska genomgå en övergripande allmän medicinsk undersökning vid besvär för att utesluta allvarliga sjukdomar. För sjukdomstillstånd som inte går att definiera, eller som komplement till den allmänna sjukvården, kan de gamla lärdomarna om kinesisk akupunktur och kinesiologi göra underverk.

Individuell behandlingsplan

För varje ny patient som kommer till oss. Du berättar vad det är du lider av och vi tar fram en behandlingsplan som passar dig, oavsett om det handlar om kinesisk akupunktur eller kinesiologi. Vanliga områden som våra patienter har fått hjälp med är:

 • Astma
 • Allergier
 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Huvudvärk och migrän
 • Infertilitet
 • Mag- och tarmbesvär
 • Klimakteriebesvär
 • Prostatabesvär
 • Stress

 

Behandlingarna sträcker sig från några få behandlingar under en kort period till flertalet behandlingar under några månader. Det beror på vad problemet är och också hur länge du har lidit av det. Självklart är du med och påverkar hur din behandlingsplan ska se ut.

Kinesisk akupunktur och kinesiologi på Södermalm i Stockholm

Du behöver inte resa långt för att få en välutbildad och erfaren akupunktör och kinesiolog, faktum är att vi finns på Södermalm i Stockholm. På STHLM Kiropraktik & Örtmedicin arbetar Lars Nilsson som är legitimerad kiropraktor med en examen i kinesisk medicin från universitetet Jiang Xi University Kina och diplomerad från ICEAM (Institute of Classics In East Asian Medicine). 

Har du frågor och funderingar kring kinesisk akupunktur eller kinesiologi är du varmt välkommen att höra av dig till oss på STHLM Kiropraktik & Örtmedicin

Vanliga frågor om akupunktur och kinesiologi

En behandling akupunktur börjar från 650 kr. Du får ett bättre pris om du köper fler behandlingar samtidigt.

Akupunktur kan hjälpa mot infertilitet, astma, klimakteriebesvär och mycket annat. Innan en behandling startar går vi alltid igenom dina förutsättningar. 

Hur många gånger du behöver akupunktur bedöms efter att vi gjort en funktionsanalys av din kropp. Det finns inga garantier att akupunktur hjälper dig men akupunktur tillsammans med örtmedicin är det många som mår mycket bättre av.